Barion Pixel

Nevezés menete

1.   Kapitány regisztrál a nevezési rendszerben és létrehozza a hajóegységet

2.   Ha a hajóegység csapathajó- a Kapitány a rendszerben megadja a legénység tagjainak nevét, e-mail címét.

3.   A rendszer automatikusan meghívót küld a megadott e-mail címekre

4.   A legénységnek vissza kell igazolni a meghívást (a kapott linkre kattintva) és regisztrálni a rendszerbe (erre maximum 10 nap áll rendelkezésre)

5.   Amikor a legénység minden tagja regisztrált, összeáll az egység

6.   A Kapitány befizeti az egység nevezési díját, így érvényessé válik a nevezés

7.   A befizetést követően a rendszer nevezési visszaigazolást küld a kapitány részére, amelyet a helyszínen a rajtszámátvételnél be kell mutatni.


Nevezésről részletesen

A hajóegység nevezését a Kapitány (Kapitány: a hajóegységben tartózkodókért felelős, hajóban ülő személy) kezdeményezheti. Egyszemélyes hajóegység nevezése esetén, ugyanez az eljárás menete.

A regisztrációs felületen belépve a Kapitány megadja a nevezni kívánt hajóegység paramétereit és a hajóegységbe meghívni kívánt legénység tagjainak nevét és e-mail címét. Amennyiben nem szokványos vízi járművel kíván valaki részt venni az átevezésen, kérjük válassza a „a hajóm nem besorolható” kategóriát és felugró ablakban leírtak szerint járjon el. A Szervezők a nem megfelelőnek ítélt eszközök indulását a helyszíni rajtkor megtagadhatják.

A Kapitány által megadott legénység tagjainak e-mail címére, a rendszer egy automatikusan generált meghívót küld.

Az e-mailen kapott meghívóra kattintva a legénység tagjainak is neveznie kell és így automatikusan a meghívót kiküldő hajóegységbe kerülnek benevezésre.

A legénység tagjainak 10 nap áll rendelkezésre, hogy benevezzenek, ezt követően a nevezési rendszer automatikusan törli a nevezést.

2021. július 18-án 23:59 kor a nem lezárt (kifizetett) nevezések automatikusan törlődnek, függetlenül a 10 napos határidőtől.

A kapitány 2021. július 18-ig módosíthatja az egysége adatait, legénysége összetételét. 2021. július 18. után a leadott nevezéseket módosítani, a nevezést törölni nem lehetséges, a nevezés érvényes, befejezett nevezésnek minősül.

2021. július 18. után a csapathajóban crew- cserére csak a helyszínen a nevezési díjon felül személyenként 2.000 forint díj ellenében van lehetőség.

Az összes résztvevő regisztrációjával (online benevezésével) áll össze a hajóegység nevezése.

A hajóegység nevezési díját a kapitány az online felületen, egyben fizeti be. Csak a befizetett nevezési díjjal válik a nevezés érvényessé.

A nevezés lezárásakor a Kapitány részére a rendszer egy nevezési visszaigazolást küld. A Kapitány a visszaigazolás bemutatásával veheti át a helyszínen a rajtszámot és a csapattagok karszalagját. Javasoljuk a minél előbbi rajtszámátvételt, akár már az eseményt megelőző napon 12:00 - 17:00 óra között, vagy a rajtot megelőzően a rendezvény napján 6:30 - 12:00 között. Rajtszám átvételére a nevezési rendszer által a Kapitánynak küldött Nevezési visszaigazolás ellenében van lehetőség. Amennyiben csapattag és nem a Kapitány veszi át a rajtszámot és a csapat karszalagjait, a Kapitánynak küldött Nevezési visszaigazolást a helyszínen be kell mutatni.

A nevezési díj befizetése után már nem lehet módosítani az egységen. Ha mégis szükség lenne módosításra, akkor törölni kell egy egységet és újat kell helyette nevezni.

Az online nevező rendszerben kötelező a „Felelősségvállalási és Adatkezelési Nyilatkozat” elfogadása.


Nevezési díj befizetése

A nevezési díjat bankkártyával a nevezési felületen kell kiegyenlíteni. A fizetés a barion online fizetési rendszerén keresztül történik. A nevezési díj összege az esemény napjáig csak zárolásra kerül a bankszámlán, a rendszer az összeget az Átevezés napján emeli le a számláról.

Az esemény elhalasztása/elmaradása esetén a befizetett összeg azonnal feloldásra kerül a versenyző bankszámláján.

Lehetőség van a nevezési díj befizetése után is lemondani a nevezést 2021. július 18-ig. Ehhez a kapitánynak be kell lépnie a nevezési rendszerbe és ott törölheti a nevezést. A nevezés törlése után a nevezési díj zárolása feloldásra kerül.

Amennyiben az Átevezést esőnapra kell halasztani, a nevezést meg kell ismételni.

A bankok különbözőképpen könyvelik a pénzösszeg zárolást illetve feloldást. Emiatt elképzelhető, hogy a zárolt összeg feloldása után pár nap el fog telni, amíg az egyenlegen újra megjelenik.